۱۲ نکته مهم برای تسریع انتشار مقاله در مجلات علمی

۱۳۹۸-۹-۱۳ ۰۹:۴۹:۰۶ +۰۰:۰۰ ۱۳۹۷/۰۶/۱۳|آموزش ها|1 ديدگاه

پژوهش فرآیندی‌ است که به کندی پیش می‌رود. این فرآیند نیازمند طراحی دقیق، بهینه‌سازی و تکرار آزمایش‌هاست. به محض اینکه جمع‌آوری داده‌ها تمام شد، ممکن است بخواهید آن‌ها را به‌سرعت منتشر کنید. چاپ کردن سریع‌ مقاله می‌تواند فرآیند انتشار یافته‌ها را سرعت بخشد، احتمال دزدیده شدن داده‌ها را کاهش دهد، و به پژوهش‌گر اجازه می‌دهد کار بر روی مطالعه بعدی را هر چه زودتر آغاز کند. چه مشغول اجرای آزمایش‌ها باشید و چه در میانه نگارش مقاله، نکته‌های زیر برای تسریع انتشار مقاله به شما کمک می‌کنند. با سایت ترجمه مقاله نیتیو پیپر همراه باشید.

نکاتی مهم برای تسریع انتشار مقاله در مجلات علمی

۱- تصاویر را در حین جمع‌آوری داده‌ها آماده کنید

آزمایش‌های کلیدی را متناسب با شیوه‌نامه‌های ناشر طراحی کنید. طراحی صحیح آزمون‌های کنترل و زمان‌بندی مناسب آن‌ها، از تکرار آزمایش‌ها و دوباره‌ کاری پیشگیری می‌کند. به این ترتیب، داده‌های حاصل‌ شده کامل و قابل‌ ارائه خواهند بود. علاوه بر این، در حین جمع‌آوری داده‌ها، پیش‌نویس تصاویر را آماده کنید، زیرا اگر هفته‌ها یا ماه‌ها از جمع‌آوری داده‌ها گذشته باشد، فرآیند تهیه تصاویر زمان‌بر و نگران‌ کننده می‌شود.

۲- نوشتن مقاله را پیش از شروع پژوهش آغاز کنید

حتی اگر آزمایش‌های‌تان هنوز تکمیل نشده‌اند، می‌توانید نوشتن مقاله را فوراً آغاز کنید. بخش زمینه یا مقدمه، که معمولاً مبتنی بر تحقیقات پیشین است، برای شروع زودتر از موعد نگارش مقاله مناسب است. نگارش بخش مواد و روش‌ها، پیش از آنکه پروتکل‌های اجرای پژوهش از خاطرتان بروند، می‌تواند سبب تسریع انتشار مقاله شما شود.

۳- روان و واضح بنویسید

متاسفانه، نگارش غیرروان ممکن است مانع از انتشار مطالعه‌ای با طراحی خوب شود. داوران و ویراستاران ممکن است محتوای مقاله را درست درک نکنند و در قبال مقاله ضعیف سوگیری منفی پیدا کنند. به این ترتیب، احتمال رد شدن مقاله افزایش می‌یابد. این مساله یکی از موانع نویسندگان غیرانگلیسی‌ زبان است. برای کمک به بهبود نگارش‌تان، از همکاران‌تان درخواست کنید تا متن را مطالعه کنند و بازخورد دهند یا از خدمات ویرایش و ترجمه استفاده کنید.

۴- از نرم‌افزارهای رفرنس نویسی استفاده کنید

این نرم‌افزارها برای مرتب‌سازی رفرنس‌ها استفاده می‌شوند، به این ترتیب، زمان کمتری برای جستجوی مقاله‌هایی که قبلاً مطالعه کرده‌اید صرف می‌شود. علاوه بر این، زمانی که روی مقاله‌ای کار می‌کنید، ابزارهای مدیریت رفرنس به‌طور خودکار فرمت ارجاعات را با شیوه‌نامه ژورنال هدف متناسب‌سازی می‌کنند. همچنین، هر زمان که ارجاعی را اضافه یا حذف می‌کنید، رفرنس‌ها آپدیت و در زمان صرفه‌جویی می‌شود. نرم‌افزارهایی مانند اندنوت یا Zotero در دسترس شما هستند.

۵- در زمان مناسب مقاله را سابمیت کنید

اگر در حال حاضر حجم داده‌های‌تان زیاد است، و هنوز هم آزمایش‌تان ادامه دارد، می‌توانید پژوهش‌تان را به دو قسمت تقسیم کنید. با این رویکرد، مطالعه اولیه‌تان پیش از اتمام مطالعات بعدی‌تان منتشر می‌شود. این کار یک روش عالی برای تسریع انتشار مقاله است.

۶- درخواست داوری همتای پیش از انتشار دهید

استفاده از سرویس‌هایی مانند Peerage یا Axios، که پیش از سابمیت کردن مقاله، خدمات داوری همتا ارائه می‌دهند، سرعت انتشار را افزایش می‌دهد. می‌توانید از همکاران‌تان درخواست کنید تا اعتبار مقاله‌تان را بررسی کنند. اگر پیش از سابمیت کردن، بازخوردهای کافی داشته باشید، از رد شدن مقاله توسط داوران همتا پیشگیری می‌شود.

۷- ژورنال درست را انتخاب کنید

برای افزایش احتمال پذیرش مقاله، ژورنالی را انتخاب کنید که حوزه علمی آن متناسب با تمرکز پژوهشی شما باشد. تبادل نظر با همکاران، مروری بر فهرست رفرنس‌های‌تان، جستجوی وبسایت ژورنال‌ها، و فهرست مندرجات آن‌ها برای این منظور مفید است. می‌توانید ژورنال‌هایی را انتخاب کنید که فاصله زمانی سابمیت کردن تا تصمیم‌گیری کوتاهی داشته باشند مانند ژورنال‌های انتشارات الزویر. سابمیت کردن در ژورنال‌های دسترسی آزاد، مانند PeerJ و PLOS ONE که بیشتر بر اعتبار علمی تمرکز می‌کنند تا نوآوری و اهمیت، می‌تواند فرآیند انتشار را سرعت بخشد.

+بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب مجله علمی مناسب برای چاپ مقاله

+بیشتر بخوانید: آشنایی با مگا ژورنال و معرفی مگا ژورنال های معروف دنیای علم

۸- تماس با ژورنال

می‌توانید پیش از سابمیت کردن، با ژورنال به طور مکتوب تماس بگیرید تا علاقه آن‌ها را به مقاله‌تان بسنجید. با اینکه کار، بدون نیاز به سابمیت کردن و پشت سر گذاشتن فرآیند داوری همتا، می‌توانید تناسب مقاله با نیازهای ژورنال را بسنجید. ژورنال‌های متفاوت الزمات متفاوتی در این زمینه دارند. برای مثال، Current Biology از شما می‌خواهد که همراه با نامه ارسالی چکیده مقاله را هم ارسال کنید. در موارد خاص، مانند سابمیت کردن در PLOS Medicine، طی کردن این مرحله الزامی است.

۹- رعایت شیوه‌نامه

 به منظور پیشگیری از هر گونه تاخیر بی‌دلیل در انتشار مقاله، نکات موجود در شیوه‌نامه ژورنال در زمینه کاورلتر، متن اصلی، منابع، اشکال، اعداد و جداول، و سایر اطلاعات مکمل را به دقت بخوانید و رعایت کنید. تجربه نشان داده است که اصلاحات مربوط به این بخش زمان‌گیر خواهد بود و از تسریع انتشار مقاله شما جلوگیری می‌کند.

+بیشتر بخوانید: راهنمای کامل گزارش جداول و تصاویر در مقاله

۱۰- نوشتن کاورلتر تاثیرگذار

کاورلتری را که به همراه مقاله سابمیت‌شده ارائه می‌دهید این فرصت را در اختیارتان می‌گذارد تا بر تناسب مقاله با نیازهای ژورنال تاکید ورزید و یافته‌های کلیدی خودتان را معرفی کنید. کاورلتر تاثیرگذار که به ژورنال مناسبی ارسال شود ویراستار را متعاقد می‌کند تا فوراً مقاله را برای داوران ارسال کند.

۱۱- وضعیت مقاله را پیگیری کنید

اگر کارتان را سابمیت کرده‌اید اما هنوز پاسخی دریافت نکرده‌اید، می‌توانید وضعیت مقاله را از ویراستار جویا شوید. در ژورنال‌ها و حوزه‌های علمی متفاوت، استانداردهای مختلفی در ارتباط با زمان سابمیت تا زمان پذیرش وجود دارد، بنابراین، می توانید با همکاران‌تان مشورت کنید یا به وب‌سایت ژورنال سر بزنید تا مطمئن شوید آیا فرآیند مذکور طولانی شده است یا خیر.

۱۲- پاسخی تاثیرگذار برای داوران بنویسید

بازخوردهای داوران و ویراستاران را با لحنی گیرا، کامل و مودبانه پاسخ دهید تا احتمال رد شدن مقاله یا ارسال آن برای بازبینی مجدد کاهش یابد، به این ترتیب، در زمان‌تان صرفه‌جویی می‌شود.

+بیشتر بخوانید: چک‌لیستی برای بازبینی اصلاحات و سابمیت مجدد مقاله پیش از انتشار

چه در مرحله پژوهش باشید و چه در مرحله نگارش مقاله، امیدواریم این دوازده نکته به شما برای تسریع انتشار مقاله‌تان در مجلات علمی مختلف کمک ‌کند.

برای دریافت خدمات مربوط به ترجمه تخصصی مقاله، نگارش کارولتر، فورمت‌بندی مقاله، ادیت تخصصی و ویراستاری مقاله کافی است از طریق شماره‌های تماس ما با همکارانمان در ارتباط باشید.

يك ديدگاه

  1. دکتر کریم صالح زاده. دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ۱۳۹۷-۰۷-۰۸ در ۰۱:۰۸- پاسخ دادن

    مطالب تان در این زمینه خیلی عالی و مفید است. خیلی ممنونم

ثبت ديدگاه